nieuws

Slavink is een origineel Keurslagerproduct

Slagersnieuws

De slavink is weer volop in het nieuws. Een test van de Consumentenbond wees uit dat slavinken in de supermarkt te zout en soms zelfs bedorven zijn. De Vereniging van Keurslagers vindt dit zeer spijtig, mede omdat het een echt Keurslagerproduct is. Een Keurslager heeft de slavink namelijk ooit bedacht.

Slavink is een origineel Keurslagerproduct
Keurslager Boerwinkel uit Hilversum bedacht in 1952 de slavink. Foto: Vereniging van Keurslagers

‘Een slavink is een echt Nederlands product waar we trots op moeten zijn!’, aldus Ruud Bakker, directeur van de Vereniging van Keurslagers. ‘Een echt ambachtelijke slavink wordt bij de Keurslagers zorgvuldig gemaakt, een heerlijk product van enkel gemengd gehakt met een plakje ontbijtspek eromheen. Doordat het gehakt gekruid is en het spek zout, voegen Keurslagers er verder geen kruiden of andere ingrediënten aan toe. Helaas heeft de Consumentenbond onze zelfgemaakte slavinken links laten liggen in de test.’

Boerwinkel en Spoelder

Keurslager Boerwinkel uit Hilversum bedacht in 1952 de slavink en Keurslager Spoelder bedacht er later de naam bij. De naam is ontstaan omdat hij het lekkerst zou worden gegeten met sla erbij. Al hoeft de consument zich daar natuurlijk niet al te veel van aan te trekken…

Reageer op dit artikel