nieuws

KNS start in 2015 met Grote Grillworst Test

Slagersnieuws

De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) houdt traditiegetrouw twee vakwedstrijden voor haar leden: de Spare Ribs Trophy en de Lekkerste Bal Gehakt. In januari 2015 wordt een wedstrijd met een representatief slagersproduct toegevoegd: de Grote Grillworst Test.

KNS start in 2015 met Grote Grillworst Test
Afbeelding: Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie

Grillworst een echt slagersproduct dat nog door heel veel slagers wordt gemaakt en daardoor een toegankelijk wedstrijdproduct is. De jury van de Grote Grillworst Test bestaat uit Ron Kinkelaar (namens SVO), Jan Splinter (bestuurslid KNS en slagerondernemer) en Marloes van Hartskamp (eerste vrouwelijke Meester-Worstmaker, werkzaam bij Slagerij Buurman in Twello).

Koud en warm

Tijdens de keuringen buigt de jury zich over de inzendingen die zowel koud als warm worden gekeurd. Op donderdag 15 januari 2015 vindt de keuring plaats waarbij de jury tien finalisten kiest. De producten worden gekeurd op alle aspecten die te maken hebben met ‘Uitwendig aanzien en uitwendige kleur’ ‘Aanzien snijvlak en inwendige kleur’ ‘Geur en smaak’ en ‘Samenstelling en consistentie’. Alle deelnemers ontvangen na afloop een juryrapport.

Finale

De finale, die op donderdag 29 januari 2015 plaatsvindt, bestaat uit drie onderdelen: mysteryaankoop van het product, schriftelijke omschrijving allergeneninformatie van het product en inzending en keuring van producten voor de finaleronde op 29 januari. De bekendmaking en prijsuitreiking vindt maandag 9 februari 2015 plaats.

Spelregels

Deelname aan deze wedstrijd is gratis voor alle leden van de KNS. Meer informatie over de spelregels is te vinden op Knsnet.nl/grillworst.

Reageer op dit artikel