nieuws

Dag van de Slager: inmiddels meer dan 150 aanmeldingen

Slagersnieuws

Bij de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) hebben zich inmiddels meer dan 150 slagers aangemeld voor de derde editie van de Dag van de Slager. De activiteit, die als thema ‘De Kunst van de Slager’ heeft, wordt dit jaar gehouden op donderdag 16 april.

Dag van de Slager: inmiddels meer dan 150 aanmeldingen
Een deelnemende slager verzorgt een demonstratie tijdens de Dag van de Slager in 2014. Foto: Bert Jansen

‘Veel collega’s in heel het land hebben zich inmiddels aangemeld om het slagersvak groots onder de aandacht te brengen van jong en oud’, aldus de KNS, die slagers die zich nog niet hebben aangemeld, oproept dat alsnog te doen. ‘Doe ook mee en laat jouw passie voor het slagersvak zien en draag jouw steentje bij aan het promoten van ons ambacht en beroep.’

Simpel

Meedoen is volgens de KNS ‘eigenlijk heel simpel’. Deelnemende slagers organiseren één of meer leuke activiteiten die passen bij hun klanten, van een proeverij of een rondleiding tot workshops of een leuke kleurwedstrijd. Op de website Dagvandeslager.nl/tips zijn meer voorbeelden van mogelijke activiteiten te vinden. ‘Het is mogelijk om activiteiten door te trekken naar het weekeinde, zolang gestart wordt met het programma op de Dag van de Slager zelf’, stelt de organisatie.

Poster

Voor de Dag van de Slager is een poster beschikbaar. KNS: ‘Hiermee kunnen slagers laten zien dat zij de Kunst van de Slager uitdragen op deze bijzondere dag. Vanaf half februari worden de posters per post verzonden. Binnenkort is ook de instore dia klaar die slagers kunnen gebruiken in het eigen systeem.’

Aanmelden kan via de website van de KNS: Knsnet.nl.

Reageer op dit artikel