nieuws

Uw Slagers doen mee met de Dag van de Slager 2015

Slagersnieuws

Alle Uw Slagers doen, net als tijdens de afgelopen twee edities, mee met de Dag van de Slager. Zij ondersteunen zo de doelstellingen van de activiteit die op donderdag 16 april voor de derde keer plaatsheeft. Het thema van de dag is en blijft ‘De Kunst van de Slager’.

Uw Slagers doen mee met de Dag van de Slager 2015
Foto: Uw Slager

Tijdens de Dag van de Slager tonen alle deelnemende slagers weer hun slagersambacht in volle glorie. Het atelier van de slager is geopend voor jong en oud die de kunst van de slager willen zien, beleven en proeven. De teller staat op dit moment op meer dan 130 deelnemende slagers.

Creatief en innovatief

Deelnemende slagers dragen bij aan het doel van de Dag van de Slager om het slagersambacht anno nu te laten zien oftewel de creatieve, innovatieve en ondernemende kant van de slagersbranche. Een doel van deze kennismaking is jongeren te inspireren en te enthousiasmeren om te kiezen voor de opleiding en het slagersvak om zo de instroom ook voor de toekomst te waarborgen.

Kunst

Het thema van de dag is de ‘Kunst van de Slager’. Want wat de slager creëert, is kunst. Voor dag en dauw staat de slager op om een prachtig stuk vlees, heerlijke vleeswaren of smakelijke maaltijden te creëren. Het ambachtelijke slagersvakmanschap zorgt ervoor dat honderdduizenden mensen dagelijks kunnen genieten van het beste dat de slager biedt. Het ambachtelijke vakmanschap van de slager is anno 2015 ook een modern
beroep dat duizenden mensen een mooie toekomst biedt.

Sovvb

De Dag van de Slager is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb). Naast het verstrekken van subsidies voor opleidingen en trainingen, spant de stichting zich ook in om (jonge) mensen te enthousiasmeren voor een carrière in het slagersvak. Dit gebeurt door diverse activiteiten zoals het ontwikkelen van educatief lesmateriaal, voorlichting geven, de Meat Your Future Karavaan en nog veel meer. De
Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) voert deze activiteiten uit in opdracht van het bestuur van Sovvb. Het bestuur wordt gevormd door vertegenwoordigers van CNV Vakmensen, FNV Bondgenoten en de KNS.

Landelijke winkelformule

Uw Slager is een landelijke winkelformule, met momenteel zeventig aangesloten slagerijen. ‘Uw Slager staat voor ambachtelijk vakmanschap, traditie in smaak en passie voor kwaliteit. Deze kernwaarden van de formule sluiten uitermate goed aan op de doelstelling van de Dag van de Slager. Uw Slager zet zich hier graag voor in om het
slagersambacht onder de aandacht te brengen’, aldus de organisatie.

Reageer op dit artikel