nieuws

Amerikaanse rechter haalt streep door verbod foie gras

Slagersnieuws

Een Amerikaanse federale rechter heeft een streep gehaald door het verbod op de verkoop van foie gras in de staat Californië. Volgens de rechter is het verbod in strijd met de handelswetgeving in de VS.

Amerikaanse rechter haalt streep door verbod foie gras
Foto: Michel Zoeter

Californië verbood de vooral uit Frankrijk afkomstige eenden- en ganzenleverpaté al in 2004 wegens de omstreden productiemethode, maar dat verbod ging pas in 2012 in. De Amerikaanse importeur Hudson Valley Foie Gras heeft daartegen bezwaar aangetekend en dat heeft de rechter nu gehonoreerd.

Woedende reacties

De uitspraak heeft tot woedende reacties geleid bij de dierenrechtenorganisatie Peta. Die heeft de staat Californië ook opgeroepen zo snel mogelijk beroep aan te tekenen om het verbod alsnog in stand te houden.

Reageer op dit artikel