nieuws

Zeker negen Belgen ziek na consumptie besmet zwijnenvlees

Slagersnieuws

Negen inwoners van Belgisch Limburg zijn in het ziekenhuis beland na de consumptie van vlees van wilde zwijnen. Het vlees was naar alle waarschijnlijkheid besmet met de parasiet trichinella

Zeker negen Belgen ziek na consumptie besmet zwijnenvlees
Foto: Frank Uijlenbroek

Dagblad Het Belang van Limburg meldt dat de toestand van één van de negen zieken ernstig is, maar desbetreffende persoon zou niet in levensgevaar verkeren. De parasiet trichinella kan in uitzonderlijke gevallen dodelijk zijn.

Griep

Het besmette vlees werd geserveerd in twee restaurants en is waarschijnlijk afkomstig van Spaanse everzwijnen. De Belgische gezondheidsdienst AZG gaat ervan uit nog meer mensen besmet zijn. De symptomen bij patiënten lijken erg op die van de griep, zodat zij de ziekte mogelijk verkeerd inschatten.

Reageer op dit artikel