nieuws

Omroep Brabant zoekt weer Lekkerste Worstenbroodje

Slagersnieuws

Omroep Brabant gaat weer op zoek naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Naast bakkers en slagers, kunnen net als vorig jaar, ook thuisbakkers en leerlingen meedoen. Op het spel staat niet alleen ‘de eeuwige roem’, maar volgens de organisatie ook ‘de garantie op een bakkerswinkel gevuld met worstenbroodjesliefhebbers tot maanden na de uitreiking’.

Omroep Brabant zoekt weer Lekkerste Worstenbroodje
Bakker Jürgen van Dongen uit Terheijden heeft drie jaar op rij Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje gemaakt. Foto: Omroep Brabant

Dit jaar speelt ook de mystery shopper weer een grote rol. Elke deelnemer uit de categorie bakkers en slagers wordt bezocht door deze mysterieuze klant. Dit maakt de strijd nog spannender en eerlijker. Voorheen was het voldoende om alleen op de finaledag een topprestatie te leveren. Nu tellen dus ook de worstenbroodjes mee, die elke dag in de winkel worden verkocht

Jürgen van Dongen

De trofee is al drie jaar in handen van bakker Jürgen van Dongen uit Terheijden. De organisatie van de wedstrijd gebeurt in een samenwerking met Scholengemeenschap De Rooi Pannen, Summa College, Cingel College in Breda, de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging en Omroep Brabant.

Uitgebreid verslag

Omroep Brabant doet net als in andere jaren weer uitgebreid verslag van de strijd met onder andere een wekelijks programma op televisie. Behalve professionele bakkers kunnen ook amateurs en leerling-bakkers zich inschrijven.

Inschrijven kan van 1 december tot en met 16 januari via Omroepbrabant.nl/worstenbroodje. Op die website is ook het wedstrijdreglement te vinden.

Reageer op dit artikel