nieuws

Lekkerste Streekproduct van Nederland

Slagersnieuws

Het radioprogramma Plein 5 (NCRV) zoekt het ‘Lekkerste Streekproduct van Nederland’. En vrijdag 19 december is de finale van die verkiezing. De afgelopen weken zijn er uit alle twaalf provincies vier gerechten gepresenteerd in Plein 5. Per provincie is één gerecht geselecteerd voor de finale. Er zit één slager bij, keurslager Keulen uit het Limburgse Hulsberg. De finale is in kookstudio Vernissage in Bussum. Live te volgen op de radio, via Radio 5, tussen 14.00 en 16.00 uur.

Lekkerste Streekproduct van Nederland
Limburgs Zuurvlees van keurslager Keulen. In de race voor Lekkerste Streekproduct van Nederland. Foto: PR.

De twaalf finalisten komen vrijdag 19 december met hun producten naar Vernissage, waar drie koks van streekproducten een kerstdiner zullen bereiden. Tijdens de uitzending worden alle gerechten opgediend. De stem van de drie koks bepaalt voor vijftig procent welk product het predikaat ‘Lekkerste Streekproduct 2014’ wint. De stemmen van de luisteraars bepalen de andere vijftig procent.

Finalisten

Molema appelsap (Groningen), Goudse kaas van Van de Poel (Zuid Holland), zuurvlees van Keulen (Limburg), Oosterscheldekreeft van Maurice de Coninck (Zeeland), ijs van IJshoeve Bosman (Overijssel), Soesterknollen van Pieter Kuijer (Utrecht), de warmgerookte Urker Zalm van het Urker Zalmhuys (Flevoland), speltbrood van Bakker Raat (Noord Holland), roggebrood van Marten Boonstra (Friesland), de Gelderse Verleiding van bakker Van der Veer (Gelderland), puddingkoeken van bakkerij Groffen (Brabant) en de krentjebrij van Klaas Kruijer (Drenthe) zijn door naar de finale.

Reageer op dit artikel