nieuws

J&S wil weg uit Markthal

Slagersnieuws

Slagerij J&S in de Markthal in Rotterdam heeft zijn kraam te koop gezet op Marktplaats. Eigenaar Joey Kemp wil van zijn versunit af, omdat hij op lange termijn geen brood ziet in de Rotterdamse koopkathedraal. Het is niet louter tevredenheid in De Markthal. Ook tuinders geven er de brui aan.

J&S wil weg uit Markthal
J&S: Kraam te koop op Marktplaats. Wil alweer weg uit Markthal.

‘Ik kan beter de eerste zijn die z’n kraam verkoopt, dan de laatste. Ik geef je op een briefje dat over twee jaar dertig van de oorspronkelijke huurders zijn verdwenen’, zegt de slager tegen het Algemeen Dagblad.

Het contract van slagerij J&S loopt nog tien jaar door en hij betaalt naar eigen zeggen €9800 in de drie maanden. ‘Ik haal het er nu wel uit. Maar ik kan er nu goed geld voor krijgen. Ik zoek iemand die het contract en de inventaris overneemt.’ Kemp beweert dat het de laatste tijd een stuk minder druk is in de Markthal. ‘Op sommige dagen is het hartstikke stil. Er zijn ondernemers die een omzet van €100 per dag draaien.’

Modder

Markthal-directeur Maarten van Lier reageert in de krant verbolgen op het initiatief van de slager. ‘Na drieënhalve maand, met zoveel bezoekers, dit soort dingen gaan roepen, dat geeft geen pas. Dit slaat nergens op. Je moet niet met modder gaan gooien.’ Ook is het volgens hem niet mogelijk de kraam te verkopen. ‘In de overeenkomst staat dat een ondernemer eerst in overleg moet gaan met de verhuurder, en dan pas mag verkopen. Mits de naam en het concept overeind blijven. Dat is een andere volgorde.’ Er is een brief naar de slager onderweg. ‘Daarin staat dat de koopaanbieding van Marktplaats moet worden gehaald.’

Tuinders

Het is niet de eerste partij in de Markthal die er de brui aan wil geven. De zogeheten units met streekproducten uit Goeree-Overflakkee hebben vanwege tegenvallende resultaten de deuren reeds gesloten. De omzet was te laag, laat de Coöperatie Buutegeweun weten aan het Algemeen Dagblad. Rond de dertig tuinders, boeren, bakkers en vissers hadden zich aangesloten bij de coöperatie, die werd opgericht om de streekproducten in Rotterdam aan de man te brengen. Alle leden bespreken binnenkort of een doorstart mogelijk is.

(Bron: AD)

Reageer op dit artikel