nieuws

Grote uitslaande brand bij Slagerij Van den Berg in Wezep

Slagersnieuws

Bij Slagerij Van den Berg in Wezep heeft vanmorgen (vrijdag 12 december) een grote brand gewoed. De uitslaande brand werd rond 4.00 uur ontdekt. Omdat de hevige wind de bluswerkzaamheden bemoeilijkte, kreeg de brandweer pas rond 8.30 uur vat op de situatie. Het sein brand meester kan vooralsnog niet worden gegeven.

Grote uitslaande brand bij Slagerij Van den Berg in Wezep

De brand bij de slagerij leek aanvankelijk onder controle, maar laaide rond 7.30 uur opnieuw op. Dat ging gepaard met veel rook. De brandweer van Wezep, die probeerde te voorkomen dat de brand naar omliggende panden overslaat, werd daarbij geassisteerd door collega’s uit Hattem en Oldebroek.

Mobiele standplaats

De schade aan de slagerij en de naastgelegen slijterij is groot. Andere omliggende winkelpanden hebben forse rookschade opgelopen.Een nabijgelegen winkelcentrum kan wegens de brand nog niet open. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De burgemeester van Oldebroek, waaronder Wezep valt, heeft aangegeven dat hij gaat pogen de slager aan een mobiele standplaats in het centrum van Wezep te helpen.

Reageer op dit artikel