nieuws

Genomineerden voor Worstmakerij en Traiteur van het Jaar 2015 bekend

Slagersnieuws

Het Worstmakers Gilde heeft de namen van de tien genomineerden voor de titel Worstmakerij en Traiteur van het Jaar 2015 bekendgemaakt. De winnaar wordt uitgeroepen tijdens de landelijke jaarbijeenkomst op maandag 19 januari in de evenementenhal Gorinchem.

Genomineerden voor Worstmakerij en Traiteur van het Jaar 2015 bekend
Gildeslager Buurman Vleesch & Vis, Worstmakerij en Traiteur van het Jaar 2014, behoort tot de tien genomineerden voor de editie 2015. Foto: Het Worstmakers Gilde

Het afgelopen jaar hebben bij alle deelnemers van Het Worstmakers Gilde verschillende onverwachte keuringen plaatsgevonden. Diverse producten, zowel vleeswaren en worst als traiteurspecialiteiten, zijn door een vakjury beoordeeld op onder andere geur, smaak en versheid. Bovendien zijn de producten microbiologisch gekeurd. Per gekeurd product worden  een aantal punten toebedeeld.

Laatste selectie

Van de 160 deelnemers wordt uiteindelijk een laatste selectie van de tien beste slagerijen bekendgemaakt. Zij strijden om de titel Worstmakerij en Traiteur van het Jaar. De genomineerden voor de editie 2015 zijn (op alfabetische volgorde):

 • Gildeslager Ariesen, Veenendaal
 • Gildeslager Bakkertje, Volendam
 • Gildeslager de Best, Nieuw Bergen
 • Gildeslager Besteman, Beverwijk
 • Gildeslager Buurman Vleesch & Vis, Twello
 • Gildeslager van Es, Utrecht
 • Gildeslager Knobbout, Buren
 • Gildeslager Langendijk, Hoorn
 • Gildeslager van der Linden, Brakel
 • Gildeslager Van Sprang, Gouda
 • Gildeslager Teerling, Bedum
 • Gildeslager van Trigt, Waardenburg
 • Gildeslager Rutten, Panningen
Reageer op dit artikel