nieuws

KNS werkt aan verbeterde RI&E voor de slagersbranche

Slagersnieuws

Om de arbeidsomstandigheden binnen het slagersbedrijf te kunnen inventariseren en te evalueren moet ieder bedrijf met personeel, dat gezamenlijk meer dan 40 uur per week werkt, een risicoinventarisatie & -evaluatie (RI&E) hebben. De bestaande RI&E wordt nu door Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) verbeterd en gebruiksvriendelijker gemaakt.

KNS werkt aan verbeterde RI&E voor de slagersbranche
KNS

‘De RI&E wordt aangepast naar aanleiding van contacten van de KNS met slagers’, aldus de KNS. In de werkgroep die zich met de aanpassing bezighoudt, zijn de KNS, vakbonden en SAS ZorgPortaal vertegenwoordigd. Het doel is om de RI&E gebruiksvriendelijker en vollediger te maken. Zo komen mogelijk ook vragen over ‘veiligheid van elektrische apparaten’ aan bod en ‘biologische agentia’, wat betrekking heeft op veilig werken met schoonmaakmiddelen en bacteriën.

Eerste keer

De werkgroep is onlangs voor de eerste keer bij elkaar gekomen. De verwachting is dat de verbeteringen in 2015 zijn doorgevoerd in de RI&E. Tot die tijd is de bestaande versie geldig. Deze is te vinden op Knsnet.nl/rie. Daar treffen bezoekers ook informatie over Risico Inventarisatie en Evaluatie en elektrische keuringen aan in een folder van SuperGarant.

Reageer op dit artikel