nieuws

Hoofdredacteur van Vleesmagazine benadrukt belang van sterren

Slagersnieuws

‘Van harte gefeliciteerd met jullie sterren. Maar ga vooral niet achterover leunen.’ Die boodschap gaf hoofdredacteur Marijke Buijs van Vleesmagazine maandagavond mee aan haar gehoor van slagers, slagerspersoneel en anderen, betrokken bij het slagersvak. Buijs sprak tijdens het event Slager met Ster in Hart van Holland in Nijkerk. In totaal 47 slagers kregen daar 1, 2 of 3 sterren uitgereikt voor aangetoond vakmanschap.

Hoofdredacteur van Vleesmagazine benadrukt belang van sterren
Marijke Buijs, hoofdredacteur van Vleesmagazine. Foto: Jan Willem Schouten

Tijdens het event in het Nijkerkse party- en congrescentrum ontvingen twintig slagers 1 ster. Eveneens twintig slagers wisten beslag te leggen op 2 sterren. En maar liefst zeven slagers ontvingen de maximale 3 sterren. ‘Zeven maal 3 sterren. Een bewijs dat het vakmanschap in de slagersbranche nog elk jaar stijgt. De passie en betrokkenheid die ik ook hier vanavond weer voel, is prachtig’, aldus de hoofdredacteur.

Klinkende munt

Buijs wees de slagers er op om juist nú gas bij te geven. Zo vlak voor de feestdagen kunnen de behaalde sterren worden omgezet in klinkende munt: ‘Eigenlijk begint het nu pas. Vier lekker even feest. Maar zorg dat jullie sterren maximaal worden uitgebuit. Zet ze in. In je etalage, op je website. In folders, flyers en speciale aanbiedingen. Laat je sterren fonkelen op Twitter en op Facebook. Schrijf een persbericht en stuur die naar regionale bladen. Niet achterover leunen nu. De tijd van oogsten is begonnen.’

> Download hier de gratis beschikbare perskit

Reageer op dit artikel