nieuws

Beef & Steak bedient consument namens De Vrije Koe

Slagersnieuws

Online slagerij Beef & Steak heeft met ingang van dinsdag 25 november de verkoop en distributie gericht op particuliere klanten van De Vrije Koe, platform voor duurzaam en biologisch vlees, overgenomen

Beef & Steak bedient consument namens De Vrije Koe
Afbeelding: De Vrije Koe

De Vrije Koe is gestart met de doelstelling om weer gezond, eerlijk en zeer smakelijk rundvlees beschikbaar te krijgen voor liefhebbers. Hiervoor worden dan ook oud-Hollandse dubbeldoel-rassen gebruikt, waarmee de Hollandse weide voor de Tweede Wereldoorlog nog vol stond. Het blaarkop ras is zo’n dubbeldoel-ras waarvan prachtig vlees afkomstig is en topkwaliteit melk. De runderen van De Vrije Koe grazen in diverse natuurgebieden van onder andere Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten.

Consumentenorders

De Vrije Koe besloot medio 2014 dat zij de verzorging van consumentenorders beter door experts kon laten verzorgen. ‘Hiermee creëren wij meer tijd om De Vrije Koe verder te laten groeien en meer impact te maken zodat echt duurzaam rundvlees loont, ook voor de grootverbruikers zoals wij samen met KLM doen’, aldus Cynthia Bruining, oprichtster van De Vrije Koe. ‘De Vrije Koe blijft zelf de regie houden bij de missie, waaronder dat we pas slachten indien we het dier van kop tot staart kunnen benutten.’

Marktleider

Beef & Steak is marktleider in de jonge bedrijfstak van online slagerijen. Vanaf 2008 pioniert het bedrijf met internetverkoop van vlees en heeft zich ontwikkeld tot een winstgevende onderneming met een aanzienlijk aantal trouwe klanten. Oprichters Matthijs van der Pijl en Jan Faber mikken op een breed aanbod van smaken en rassen. ‘De Vrije Koe is voor ons een prachtige aanvulling op een assortiment van kwaliteitsvlees met echte smaak. Een aanbod Hollands biologisch vlees van oud-Hollandse runderrassen past bij onze visie’, aldus Jan Faber, mede-eigenaar.

Eerlijk en duurzaam

Het vlees van De Vrije Koe blijft wat het is: eerlijk en duurzaam Hollands rundvlees van oud-Hollandse rassen. De particuliere klanten van De Vrije Koe zullen vanaf medio november door Beef & Steak worden bediend via de webshop Beefensteak.nl. Inspiratie en toelichting over De Vrije Koe blijft beschikbaar via Devrijekoe.nl.

Reageer op dit artikel