nieuws

W36: restaurant met eigen slager in het zicht

Slagersnieuws

Amsterdam kent sinds kort W36: restaurant inclusief slagerij in het zicht van de gast.

W36: restaurant met eigen slager in het zicht
W36: restaurant met eigen slager in het zicht van gast.

Gevestigd in een grachtenpand aan de Warmoesstraat 36 is dit een plaats waar verschillende smaken en stijlen zich mengen. Het interieur een samensmelting van een eigentijds design met verschillende robuuste materialen zoals staal, hout, leer en glas. De menukaart is een mix van verschillende keukens waarbij de focus ligt op vlees.

Executive chef Davide D’Agostino gebruikt producten die voornamelijk van Nederlandse bodem komen en mee gaan met de seizoenen. De manier van garen is enerzijds gebaseerd op de BBQ technieken uit het zuiden van de Verenigde Staten en anderzijds op de pure Scandinavische garingstechnieken met zout of suiker.

W36 heeft een ‘slagerij’ in het restaurant zelf, waar de gerechten van begin tot eind in het zicht van de gast bereid worden. De gast kiest zelf het stuk vlees, de manier van grillen en de smaak van de sauzen.

Voor de cocktails is er speciaal een bartender uit Londen gehaald en elke donderdag tot en met zondag draait er een DJ vanaf 22:00. De bekende DJ Sunnery James, echtgenoot van fotomodel Doutzen Kroes, is mede-investeerder.

Reageer op dit artikel