nieuws

Vervolg voor Gouden Slagersring

Slagersnieuws

De onder slagers fameuze vakwedstrijd om de Gouden Slagersring krijgt een vervolg. De wedstrijd met een jarenlange geschiedenis, draait om het meest innovatieve slagersproduct van Nederland.

Vervolg voor Gouden Slagersring
De Gouden Slagersring: de 'Televizierring van slagersland'.

De vakwedstrijd, waarvan de geschiedenis teruggaat naar 1953, draait om vernieuwing. Assortimentsvernieuwing geeft verdieping aan het vakmanschap.

Bij de beoordeling van de jury spelen ook factoren mee als bedrijfseconomische haalbaarheid en het opwaarderen van de grondstoffen. Het allerbelangrijkste blijft echter het innovatieve aspect en de uitwerking van het idee.

Het idee is om bij de komende editie van de Gouden Slagersring te werken met provinciewinnaars die hun nominatie op regionaal niveau publicitair ten gelde kunnen maken. De 12 finalisten komen samen op een te organiseren event, waar de uiteindelijke winnaar het gouden kleinood uitgereikt krijgt. De 12 innovatieve recepten komen openbaar beschikbaar.

Over de gedetailleerde invulling van het event wordt op dit moment gesproken. Via deze website houden wij u uiteraard op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

In 2012 werd de ring voor het laatst uitgereikt. Winnaar toen was Karsten Lauvenberg, eigenaar van de ambachtelijke Gildeslagerij Jongen in het Limburgse Eygelshoven, met zijn inzending van de Amsterdamsche beenham. Voor de aardigheid is het recept daarvan hier inzichtelijk.

Reageer op dit artikel