nieuws

‘Prijsmalaise deels gevolg van Initiative Tierwohl

Slagersnieuws

De malaise aan het vleesprijsfront is deels toe te schrijven aan Initiative Tierwohl dat over een paar maanden van start gaat in Duitsland. Dat stelt de Deense varkenshoudersorganisatie Danske Svineproducenter (LDS) in haar nieuwe kwartaalprognose.

‘Prijsmalaise deels gevolg van Initiative Tierwohl

Initiative Tierwohl wordt gefinancierd uit een door de grote retailers gevoed fonds. ‘Het is goed denkbaar dat de retail in de aanloop naar de start probeert geld te besparen op de inkoop, om de kassen gevuld te krijgen voor als het zover is’, aldus de prognosemakers.

10 cent

De vleesprijs van eind september ligt 30 cent lager dan vorig jaar. LDS schat dat 10 cent van deze 30 cent is te wijten aan de gang van zaken bij de retailers. De overige 20 cent zijn een gevolg van de Russische importstop en de lagere voerprijzen.

Reageer op dit artikel