nieuws

Natuurvlees in schappen van supermarktketen Emté

Slagersnieuws

Supermarktketen Emté gaat zogenaamd Natuurvlees verkopen. Het vlees moet vanaf begin 2015 in alle vestigingen van Emté verkrijgbaar zijn. Dat heeft commercieel directeur Johan van Heerebeek van Emté, onderdeel van Sligro, bekendgemaakt tijdens een debat over vlees uit de natuur op de Dutch Design Week in Eindhoven.

Natuurvlees in schappen van supermarktketen Emté
Afbeelding: Natuurvlees.nl

Natuurvlees is afkomstig van runderen die in natuurgebieden hebben gegraasd. De runderen die voor het vlees worden gebruikt zijn als zogenaamde ‘grote grazers’ ingezet voor het beheer van natuurgebieden.

Pilot

Momenteel houdt de supermarktketen een pilot in twintig vestigingen, voornamelijk in Brabant. ‘De aftrek van het vlees is daar nu al vele malen groter dan vlees van de biologische veehouderij. De prijs is vrijwel gelijk aan de reguliere vleesprijs. Mijn verwachting is dat de vraag nog groter gaat worden’, zegt Van Heerebeek op de website Voedingnu.nl.

Genieten

Het Natuurvlees in de Emté-winkels is afkomstig van de Natuurvlees Coöperatie Nederland. Het is volgens Ed Hendriks van Natuurvlees voornamelijk afkomstig van Franse runderrassen. Het meeste Natuurvlees verdwijnt nu in honden en kattenvoer. ‘Momenteel wordt het meeste vlees uit de natuur doorgedraaid als gehakt of komt terecht in dierenvoer. Het is toch veel mooier om er een biefstukje uit te halen en er van te genieten, terwijl je weet dat het beter voor de natuur is’, zegt Hendriks.

Reageer op dit artikel