nieuws

Meesterslagers op ‘paddo-tour

Slagersnieuws

Om hun kennis op het culinair vlak te verrijken hebben leden van de Vereniging Nederlandse Meesterslagers een studiebezoek gebracht aan een champignonteler in het zuiden van het land.

Meesterslagers op ‘paddo-tour

In eerste instantie kregen de slagers informatie over de traditionele witte champignons en de opkomst van andere soorten paddenstoelen als de shiitake, oesterzwammen, portobello’s en kastanjechampignons. Daarbij kwamen de teelt, de voedingsbodems, de groei- en verwerkingstijd, houdbaarheid, voedingswaarden en de milieuaspecten aan de orde. Volgend op de theoretische informatie volgde een bedrijfsbezichtiging en een praktijkoefening in het plukken van de oogst.

Aan het begin van de avond gingen de leden de kookstudio in om, onder begeleiding van een kok, een uit meerdere gangen bestaand menu te bereiden en natuurlijk te consumeren. Uiteraard een menu met een mix van champignons als basis. Zo werden er onder andere een heldere champignonsoep, een smaakvolle risotto en een volle champignonroomsaus voor de begeleiding van een trio van longhaas, kalfsborst en sucadesteak gemaakt. Alles begeleid met een passend wijnarrangement.

Naast de opgedane kennis werd er ook onderling ervaringen uitgewisseld over de toepassingen van champignons in het hedendaags culinair assortiment en het toepassen van luxere champignons in het komend decemberassortiment.

Reageer op dit artikel