nieuws

Markthal Rotterdam publieksmagneet

Slagersnieuws

De ruim twee weken geleden geopende Markthal in hartje Rotterdam blijkt in de eerste dagen een regelrechte publieksmagneet. De hal, met daarin ambachtelijke slagers en bakkers, stevent in recordtempo af op de miljoenste bezoeker. Het zullen er jaarlijks 7 miljoen worden, is de verwachting.

Markthal Rotterdam publieksmagneet

In het weekend van 25 en 26 oktober wordt de miljoenste klant verwacht, laat directeur Maarten van Lier van belegger Corio vandaag weten aan het AD.

De eerste week na de opening – op 1 oktober door koningin Máxima – ging het al helemaal los in de kersverse koopkathedraal aan de Maas, met 350.000 personen in zeven dagen. Die eerste stormloop lijkt nu iets tot bedaren te komen, constateert Van Lier.

‘Al hebben we op zaterdag én zondag de deuren tijdelijk moeten sluiten, omdat het te vol werd binnen. Zaterdag hadden we te maken met het fenomeen dat het buiten hard begon te regenen, en iedereen snel naar binnen wilde. Daardoor waren er ineens te veel mensen op de marktvloer, en waren we gedwongen om de entrees even te blokkeren.’

Van Lier ziet ook langzaamaan dat er minder ‘kijkers’ rondlopen – mensen die alleen het interieur bewonderen en daarna weer vertrekken – en meer kopers de kraampjes bezoeken. ‘En naast de mensen die alleen een pak stroopwafels meenemen of een kopje koffie drinken, komen er meer bezoekers die hier werkelijk hun boodschappen doen. Die ontwikkeling zal zich de komende tijd vermoedelijk wel doorzetten.’

Feestdagen

De verwachting is dat de grootste piek in het bezoek nog moet komen, met de feestdagen in het verschiet. Een stevig staaltje crowd control zal dan geen overbodige luxe zijn, klinkt het. Onderzoek wees eerder uit dat 4,5 miljoen bezoekers per jaar een haalbare kaart moet zijn. Nu al is de voorspelling dat dit aantal ruimschoots wordt overschreden en in de richting van de 7 miljoen zal gaan.

Reageer op dit artikel