nieuws

Jumbo start met verkoop insectenproducten

Slagersnieuws

Jumbo begint vanaf januari 2015 bij alle winkels met de verkoop van insectenproducten. Jumbo is naar eigen zeggen de eerste supermarktketen in Nederland die in alle winkels eetbare insecten gaat aanbieden.

Jumbo start met verkoop insectenproducten
Foto: Conbuggie

‘Met de nieuwe producten biedt Jumbo klanten een gezonde en duurzame optie naast het eten van vlees of vis’, aldus de supermarktketen in een persbericht. ‘Het eten van insecten wordt steeds actueler. Het is niet alleen een gezond en goed alternatief voor de bio-industrie, maar biedt ook de mogelijkheid om iets te doen aan de voedselschaarste in de wereld. Ook de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN promoot het eten van insecten vanwege de voedselschaarste en klimaatopwarming.’

Proeverijen

De Jumbo-winkels in Groningen en Haren verkopen vanaf volgende week vrijdag al insectenproducten van het merk Conbuggie. Om klanten uit Groningen en omgeving te laten kennismaken met de nieuwe producten, organiseren de Jumbo-winkels in de stad Groningen en de winkel in Haren een proeverij. Vandaag (vrijdag 31 oktober) en morgen (zaterdag 1 november) krijgen klanten de kans de insecten zelf te proeven. De supermarktketen maakt binnenkort meer bekend over het assortiment.

Reageer op dit artikel