nieuws

Froukje gastvrouw Slager met Ster

Slagersnieuws

Actrice en presentatrice Froukje de Both is gastvrouw tijdens de uitreiking van Slager met Ster. Het slagersspektakel vindt plaats op maandagavond 17 november in Hart van Holland in Nijkerk. In totaal 58 topslagers dingen mee naar één, twee of zelfs drie sterren. Wie niet aan de norm voldoet, keert zonder ster huiswaarts.

Froukje gastvrouw Slager met Ster
Gastvrouw Froukje de Both

Als slager doe je mee met de finaleronde als je in een eerder stadium bent ‘genomineerd’. Een nominatie voor de finaleronde van Slager met Ster werd gehaald door in de voorronde, die liep van maart tot en met mei, over de verschillende juryonderdelen gemiddeld boven de norm van 7,75 te scoren.

De juryonderdelen in de voorronde bestonden uit twee maal een onaangekondigd bezoek van een mysteryshopper en een onaangekondigd bezoek van een winkelbeoordeelaar. Daarnaast kwam de vakjury aangekondigd langs, om te kijken naar de onderneming en het ondernemerschap in zijn geheel. Die vakjury beoordeelde daarbij, naast de slagerij en slagerswinkel in het algemeen, het personeel, de organisatie, de financiële bedrijfsvoering en de visie van de ondernemer.

Finaleronde

De finaleronde bestaat uit de juryonderdelen klantenenquête, retailjury en ondernemersjury.

Middels een klantenenquête kunnen genomineerde slagers, bijvoorbeeld door gebruik te maken van het promotiemateriaal dat ze daartoe ontvingen, hun klanten warm maken om op hen te stemmen.

De stemmers (Lees: de klanten) wordt na het stemmen ook een aantal standaard vragen gesteld over hoe zij de slager waarderen op verschillende onderdelen. Deze online consumentenbeoordeling levert direct feedback op van eigen klanten. Aardig wapenfeit: er zijn inmiddels al evenveel stemmen uitgebracht als vorig jaar aan het eind van de periode, terwijl het stemmen op de favoriete slager nog mogelijk is tot en met 31 oktober.

Lees alles over de finaleronde in het gedrukte exemplaar Vleesmagazine 10 dat binnenkort verschijnt.

Reageer op dit artikel