nieuws

‘Wat De Boer Niet Kent’ op 24Kitchen

Slagersnieuws

24Kitchen komt met een nieuwe serie waarin Rob Kamphues boerengezinnen aan de buitenlandse kost zet.

‘Wat De Boer Niet Kent’ op 24Kitchen
Presentator Rob Kamphues. Foto: 24Kitchen.

‘Wat de boer niet kent, dat eet hij niet’. Een oud-Hollands gezegde, dat tegenwoordig niet langer opgaat nu de buitenlandse keuken Nederland heeft veroverd. Toch zijn er nog steeds gezinnen in ons kikkerland die nog nooit gerechten uit andere landen en culturen hebben gegeten. In het nieuwe 24Kitchen-programma ‘Wat De Boer Niet Kent’ gaat presentator Rob Kamphues de uitdaging aan en geeft een oer-Hollandse boerenfamilie de rijke ervaring van andere keukens. Lukt het hem om internationale gerechten op hun dagelijks menu te krijgen?

Vijf dagen lang speelt een boerengezin dat alleen maar Hollandse kost op tafel zet de hoofdrol. In elke aflevering nodigt Kamphues een (buitenlandse) chef of amateurkok uit om het gezin te verrassen met een traditioneel internationaal gerecht. De diversiteit van de landen is groot, van Kenia tot IJsland en Peru. Rob Kamphues: ‘Ik ben mijn hele leven al gek op koken en lekker eten. Ik maak zelf graag Indiaas, Italiaans of Thais en na lang aandringen lusten mijn kinderen bijna alles. Ik vind mezelf een prima ervaringsdeskundige om de boerenfamilies aan iets anders te helpen dan gaargekookte groenten en aardappels. En ik beloof dat ik niet zelf ga koken! Vanaf 6 oktober elke werkdag om 19.00 uur via de culizinder 24Kitchen.

Reageer op dit artikel