nieuws

Productspecificaties Epos en Dutch Spices op PS voor Slagers

Slagersnieuws

Epos en Dutch Spices willen dat hun klanten de juiste informatie verstrekken en willen die informatie op een eenvoudige en uniforme wijze aanreiken. Daarom hebben beide kruidenbedrijven ervoor gekozen al hun productspecificaties in ieder geval beschikbaar te stellen in PS in Foodservice. Zo ontzorgen zij de versspecialist, zodra de nieuwe Europese wetgeving omtrent etikettering in werking treedt.

Productspecificaties Epos en Dutch Spices op PS voor Slagers

De afgelopen maanden hebben Epos en Dutch Spices met diverse bedrijven gesprekken gevoerd om een goed beeld te krijgen op welke manier de versspecialist het beste wordt ontzorgd. PS in Foodservice heeft een aparte applicatie voor slagers opgezet onder de naam PS voor Slagers. Dit is een online database waar gebruikers per producent en per product, productspecificaties kunnen opvragen. Het is ook mogelijk meerdere specificaties van een eigen recept samen te voegen, waaruit een totale specificatie en declaratie volgt, mits de afzonderlijke producten vermeld zijn in PS voor Slagers.

13 december 2014

De Europese wetgeving omtrent het verschaffen van voedselinformatie wijzigt per 13 december 2014. Dit leidt er onder andere toe dat de versspecialist specifieke informatie dient te verstrekken over producten in zijn winkel. Naast de huidige eis omtrent herkomst van rund- en kalfsvlees, komen er nieuwe eisen bij, zoals verplichte voedingswaardedeclaratie en informatie over allergenen.

Voordelen

Epos en Dutch Spices hebben zich aangesloten bij PS in Foodservice, zodat de versspecialist op korte termijn de voordelen ondervindt van een applicatie waarop alle informatie op één plek is verzameld. Naar verwachting zullen de specificaties over twee tot drie weken (circa begin oktober) al beschikbaar zijn.
Een uitgebreid regeloverzicht is te vinden op de website van PS voor Slagers: Psvoorslagers.nl. De productspecificaties vanuit Epos en Dutch Spices blijven ook beschikbaar via bestaande kanalen.

Reageer op dit artikel