nieuws

Nederland weer eerste in International Young Butchers’ Competition

Slagersnieuws

Het Nederlandse team heeft voor de vierde achtereenvolgende keer de International Young Butchers Competition gewonnen. Dit is bij de feestelijke prijsuitreiking op 13 september, na twee spannende wedstrijddagen bij Micarna in Zwitserland, bekend gemaakt.

Nederland weer eerste in International Young Butchers’ Competition

Voor het vierde achtereenvolgende jaar heeft het Nederlands team, weliswaar in andere samenstelling, deze internationale vakwedstrijd voor slagers onder de 25 jaar gewonnen.

Als team hebben Joey Baan en Nathan Burggraaf het Europees kampioenschap gewonnen. Daarnaast is Nathan eerste geworden in het individuele klassement en Joey Baan heeft de derde plaats behaald.

Ad Bergwerff, voorzitter van de KNS, sprak vol bewondering over de prestaties en vakmanschap van de deelnemers. “Het is heel bijzonder dat Nederland voor de vierde keer de Europese titel weet te behalen. En dat met elk jaar een nieuw team. Dit zegt veel over de kwaliteit van Joey en Nathan maar zeker ook van hun leerbedrijven, SVO-docenten en trainers uit de branche die het team hebben begeleid en getraind.”

Uit de handen van de voorzitter, Jean-Marie Oswald van de International Butchers’ Confederation (IBC) ontving het Nederlands team de trofee. “Ik ben enorm trots op de geleverde prestaties waaruit het vakmanschap van deze jonge slagers blijkt. Bijzonder dat een land voor de vierde keer op rij met elk jaar een ander team de Europees titel verovert”, zei Oswald.

International Young Butchers’ Competition 2014

Op 12 en 13 september vond de International Young Butchers’ Competition (IYBC) plaats in Zwitserland bij Micarna. De IYBC is de internationale vakwedstrijd voor jonge slagers onder de 25 jaar. Aan deze wedstrijd hebben de landenteams mee gedaan uit Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Engeland en Nederland. De wedstrijd bestond uit zes wedstrijdonderdelen. Elk jaar wordt deze vakwedstrijd georganiseerd door één van de leden van de International Butchers’ Confederation (IBC). De KNS is namens Nederland lid van deze organisatie.

Het Nederlandse team

Het Nederlandse team bestaat uit Joey Baan en Nathan Burggraaf. Joey is werkzaam bij Chateaubriand in Heemstede en Nathan Burggraaf bij Keurslager Burggraaf in Culemborg. Kristian Grooten, reservekandidaat, werkt bij Uw Slager Dijkstra in Nieuw-Weerdinge. Kristian is als reservekandidaat verzekerd van een plaats in het Nederlands team dat in 2015 wederom haar Europese titel verdedigt.

Nathan volgt de opleiding slager-worstmaker [niveau 3] en Joey voor winkelslager [niveau 3] bij SVO vakopleiding food. Kristian volgt de opleiding leerling-slager (productie-medewerker) [niveau 2].

Reageer op dit artikel