nieuws

Finalisten ‘Lekkerste Bal Gehakt 2014’ bekend

Slagersnieuws

In twee categorieën plaatsten 16 slagers zich voor de finale van de ‘Lekkerste Bal Gehakt van Nederland’ op 18 september. Op 29 september worden de prijzen uitgereikt. Keurslager Ron de Kwant uit Hank is op dit moment koploper. ‘Een lekkere bal heeft bite.

Finalisten ‘Lekkerste Bal Gehakt 2014’ bekend
Veel goede publiciteit voor de winnaar van De Lekkerste Bal Gehakt. Zoals hier in 2011, voor slager Van den Ende in het Utrechtse Elst.

Op 4 september vond de keuring plaats van de Lekkerste Bal Gehakt en de Lekkerste Gehaktvariant bij de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) in Rijswijk. 54 Gehaktballen en 24 gehaktvarianten deden aan de wedstrijd mee.

De jury, chef-kok Jeremy Vermolen, SVO-docent Ruud van Gils, en winnaar van vorig jaar slager Theo Beerens, heeft met zorg en aandacht elke gehaktbal gekeurd. Wat de jury verwacht van een lekkere bal gehakt? ‘Een lekkere bal heeft bite, een lekkere vleessmaak en is een beetje rul.’

Keurslager Ron de Kwant uit Hank is de voorlopige koploper van de Lekkerste Bal Gehakt. De Kwant behaalde niet eerder een podiumplaats.

Er was dit jaar een record aantal inzendingen van de Lekkerste Gehaktvariaties. In het oog sprongen de Butcher Meat High Tea, de Scharrel Gehakt Kroket en de Fleur de Mer, een gehakthapje in bladerdeeg met lamsoor en zeekraal.

De finaleproducten worden opnieuw gekeurd bij de finalekeuring op 18 september. Voorafgaand aan de finalekeuring vindt bij de finalisteneen mysterieshopping plaats om te zien of het consumentenproduct overeen komt met de wedstrijdinzending.

Alle finalisten ontvangen maandagavond 29 september hun prijs uit handen van juryvoorzitter en chef-kok Jeremy Vermolen in De Glazen Ruimte in Maarssen. Kijk voor meer informatie op www.knsnet.nl/lekkerstebalgehakt.

 

Finalisten Lekkerste Bal Gehakt:

Keurslagerij Ron de Kwant, Hank

Keurslagrij Marco van Strien

Marco van Strien, ’s Gravenmoer

Slagerij Wip, Hallum

Keurslager Koen van Vugt, Drunen

Slagerij Bram Haak, Rotterdam

Slagerij Aldershof, Oosterwolde

Slagerij Biesma, Opeinde

Slagerij Smit, Ternaard

Slagerij Haak, Capelle aan de IJssel

Keurslager Willy Beerens, Liempde

 

Finalisten Lekkerste Gehaktvariant:

Culinaire Slagerij Wapenaar, ‘Scharrel gehakt kroketten’, Vlaardingen

Slagerij Buth, ‘Fleur de Mer’, Ooltgensplaat

Gelderblom Slagerij & Partyservice, ‘Butcher Meat High Tea’, Rotterdam

Keurslagerij Horst, ‘Real American BBQ Meat Ball’, Epe

Keurslager Roelof en Esther Ende, ‘Delizioso Pollo Tritato’, Den Haag

Slagerij Smit, ‘Heksenketel’, Ternaard

Reageer op dit artikel