nieuws

Vakslagers poseren voor Vleesmagazine

Slagersnieuws

Eind september wordt voor de 40-e keer de vakwedstrijd om de Bronzen Rookworst gehouden. Een jubileum om trots op te zijn. In het komende nummer van Vleesmagazine staan we middels een mooi artikel bij dit jubileum even stil. Dinsdagmiddag vond het interview met de organisatie plaats. Wat onwenning poseerde het slagerstrio in de lobby van Van der Valk Hotel Duiven voor onze fotograaf.

Vakslagers poseren voor Vleesmagazine
V.l.n.r: Jan van Egmond, Peter Janssen, Paul van Trigt.

De keuring van de worsten vindt plaats 26 september in de SVO-vakschool in Wageningen. Alle geregistreerde ambachtelijke slagers in Nederland krijgen van de organisatie een uitnodiging om deel te nemen in de brievenbus. De algemeen kampioen komt uit de klassen fijne en grove rookworst. Maar er is ook een klasse speciale rookworst. En er is een klasse innovatie, voor de meest vernieuwende rookworst van 2014.

Voormalig vakslager Peter Jansen en ambachtelijk slager Jan van Egmond zijn beiden al jarenlang nauw betrokken bij de wedstrijd. Paul van Trigt is dat als juryvoorzitter eveneens. Het vaktrio praat buitengewoon hartstochtelijk over hun gemeenschappelijke passie: ambachtelijke rookworst. Van Trigt: ‘Laat Unox maar reclame maken. Verkopen wij de worsten wel.’ Voor informatie over de wedstrijd en deelname belt u Jan van Egmond: 026 – 44 211 23. (Het grote rookworstinterview met het trio slagers verschijnt in het eerst volgende gedrukte exemplaar van Vleesmagazine, nummer 9.)

Reageer op dit artikel