nieuws

Slager dumpt dood paard

Slagersnieuws

De dode hengst die dinsdag in een berm in de buurt van Middelburg is gevonden, is afgemaakt door een paardenslager, nadat het dier was aangereden. De slager heeft het paard uit zijn lijden geholpen, maar het tegen de regels in niet afgedekt. Dat liet de politie Zeeland weten.

Slager dumpt dood paard

Eerder meldde de politie dat het jonge dier ernstig was verminkt en gedood. Naar nu blijkt is het paard gedumpt aan de rand van het dorp Nieuw- en Sint Joosland, nadat het circa 15 kilometer verderop was aangereden. Een ruimingsbedrijf zou het paard ophalen, maar een voorbijganger zag de dode hengst liggen en alarmeerde de politie.

De politie onderzoekt of er sprake is van een strafbaar feit omdat het dode dier niet was toegedekt.

Reageer op dit artikel