nieuws

Nieuwe website voor zelfslachtende slagers

Slagersnieuws

Speciaal voor leden van de Vereniging van Zelfslachtende Slagers (VZS) is de website www.verenigingzs.nl ontwikkeld. Op de site vind je de laatste informatie over de ontwikkelingen rond het zelf slachten. Zo zijn er brieven van de NVWA te vinden, die verzonden zijn aan de zelfslachtende slagers, maar ook informatie over de kosten van de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) en Kwaliteitskeuring Dierlijke Sector (KDS).

Nieuwe website voor zelfslachtende slagers

Zo lees je onder ‘retributies’ het nieuws dat de tarieven voor de KDS tijdelijk, vanaf 1 augustus 2014, verlaagd zijn. Onder het kopje ‘kwaliteitssysteem’ lees je hoe de karkascontrole voor de ‘minder dan 10 GVE-bedrijven’ opgezet is. Maar er is meer informatie te vinden. Op site staan ook de actuele modules, protocollen en links naar noodzakelijke formulieren. Sinds begin van dit jaar worden alle modules en protocollen herzien door KNS / VZS, in samenspraak met de NVWA.

De VZS, afgelopen voorjaar opgericht, staat sterk om in politiek Den Haag en Brussel, maar ook met de NVWA, te komen tot afspraken en wetgeving voor de zelfslachtende slager. Doel is om op deze manier het ambacht van zelfslachtende slagers te bewaren en te bewaken.
Leden van de VZS, die minder dan 10 GVE per week slachten verdienen de contributie van de VZS terug omdat de wettelijke verplichte karkascontrole, die in de tweede helft van 2014 in gaat, veel beperkter is dan voor niet-leden. Voorwaarde is dat uiterlijk in augustus 2014 de aanmelding voor de VZS bij de KNS / VZS binnen moet zijn.

Leden van de VZS die meer dan 10 GVE per week slachten kennen vooralsnog de reguliere karkascontrole, maar kunnen wel gebruik maken van de door de VZS beschikbaar gestelde instrumenten.

De contributie is vastgesteld op € 250 per jaar. De KNS brengt voor 2014 geen contributie voor de VZS in rekening. Voor het eerst wordt de contributie in 2015 geïnd. Als zelfslachtende slager of als slachthuis kun je lid worden van de VZS indien je ook lid bent van de KNS.

Meer weten over lidmaatschap Vereniging van Zelfslachtende Slagers? Bel met de KNS op 070 3906365. www.verenigingzs.nl.

Reageer op dit artikel