nieuws

Finale Beste Hamburger nadert

Slagersnieuws

Gespannen gezichten. Een loeihete bakplaat. Koortsachtig gehak van kruiden. Het wegtikken van de laatste minuten. En dan: het moment van de waarheid. Opdienen en hopen op goedkeuring van de meesters. Op zondag 17 augustus vindt de finale plaats van de eerste landelijke hamburgerwedstrijd voor thuiskoks.

Finale Beste Hamburger nadert
De Lekkerste Hamburger van Nederland. Vakjury en publiek kiezen. Foto: Diederik van der Laan.

De finale is het slotstuk van een spannende zoektocht naar de allerlekkerste burger van heel Nederland. In Amsterdam strijden drie ‘foodies’ om de hoofdprijs: hún burger op de menukaart van Ron Blaauw’s Gastrobar.

Onder het motto ‘zet je burger op de kaart’ daagde sauzenproducent Heinz heel Nederland uit om zijn of haar hamburgerrecept te delen. De drie finalisten lieten meer dan dertienhonderd deelnemers achter zich en toonden chef-kok Ron Blaauw wat ze in huis hebben. Na de halve finale is het nu aan het publiek en de driekoppige vakjury om tijdens deze laatste krachtmeting de allerbeste hamburger van ons land te kiezen.

Publiek is daartoe op genoemde datum van 11.00 tot 14.30 uur welkom in de Neigbourfood Market, Cultuurpark Westergasfabriek, 1014 BE in Amsterdam, De jury bestaat uit chef-kok Ron Blaauw, foodblogger Monique van Loon (Culy.nl) en chef Maarten Hoekstra (Mister Kitchen).

Reageer op dit artikel