nieuws

PS voor Slagers helpt bij doorvoeren etiketteringsregels

Slagersnieuws

‘PS voor Slagers’ is een handvat om ambachtelijke slagers te helpen met de nieuwe, strengere etiketteringsregels, zoals die vanaf 13 december voor slagers van kracht worden.

PS voor Slagers helpt bij doorvoeren etiketteringsregels
Foto: Archief Vleesmagazine

Per 13 december 2014 verandert de wettelijke verplichte informatie die gegeven moet worden over producten in de slagerij. In de slagerij moeten alle allergenen worden vermeld, op alle voorverpakte producten. Daarnaast heeft de slager voor alle onverpakte producten een verplichting om mondeling alle allergenen te kunnen noemen. Ook in de webshops moeten verplicht de allergenen worden vermeld.

De Koninklijke Nederlandse Slagersorganidatie (KNS) heeft het initiatief genomen om hun leden én alle andere slagerijen bij deze nieuwe ontwikkeling te ondersteunen. Uit dit initiatief is ‘PS voor Slagers’ ontstaan. ‘PS voor Slagers’ is ontwikkeld in samenwerking met ‘PS in Foodservice en Eclarion’.

‘PS voor Slagers’ helpt slagers om te voldoen aan de wettelijke eisen middels een digitaal platform. In een persoonlijke online omgeving kan de slager recepten opbouwen en etiketten automatisch samenstellen. ‘PS voor Slagers’ biedt met dit platform mogelijkheden om te communiceren met de klant en te voldoen aan de wet.

Omdat ‘PS voor Slagers’ is gekoppeld aan de productendatabase van ‘PS in Foodservice’ zijn er bijna 50.000 producten beschikbaar om automatisch in het eigen platform te zetten. Producten die niet in de database staan kun je eenvoudig toevoegen door het etiket over te typen. De consument is de aanleiding is voor deze wetgeving. Een deel van de consumenten kampt voedselallergie. Deze allergische doelgroep vindt allergeneninformatie erg belangrijk. Meer weten: www.psvoorslagers.nl

Reageer op dit artikel