nieuws

‘Over Rook’: álles te weten komen over het roken van vlees, vis en groenten

Slagersnieuws

In het nieuwe boek ‘Over Rook’ kom je álles te weten over het roken van vlees, vis en groenten: het verschil tussen warm en koud roken, de apparaten die je als thuisroker kunt gebruiken (van rookpan, rookkast en barbecue tot koudrookgenerator en rookpistool), de subtiele smaakverschillen tussen roken op eik, beuk, hickory of hooi en de ideale temperatuur waarop je je hout laat smeulen. Ook is er in het boek veel aandacht voor smakelijke veiligheidsmaatregelen als pekelen en droogzouten.

‘Over Rook’: álles te weten komen over het roken van vlees, vis en groenten

Naast deze smokescience leer in je ‘Over Rook’ ook hoe je bijvoorbeeld zelf een koudroker in elkaar knutselt van een koffieblik en een aquariumpomp, en waarom de Chinezen rookten op wolvenpoep. De recepten zijn veelzijdig: van klassiekers als gerookte ontbijtspek, gerookte zalm en Amsterdamse osseworst tot gerookte kaas, noten, bieten, oesters en tofu. Ook de avontuurlijke roker komt aan zijn trekken met spannende bereidingswijzen voor gerookte olijfolie en cocktails en experimentele rookgerechten van driesterrenchef Jonnie Boer van restaurant De Librije. Het boek is geschreven door ene ‘Meneer Wateetons’. Wie achter dit pseudoniem schuil gaat is de redactie onbekend. Weet u het wel? Laat het ons weten.

Zie ‘Over Rook’ voor meer informatie.

Reageer op dit artikel