nieuws

Nieuwe etiketteringsregels online

Slagersnieuws

De nieuwe etiketteringsregels, die vanaf 13 december verplicht worden voor alle ondernemers en ondernemingen in de foodsector, dus ook voor slagers en slachterijen, staan online. Alle overzichtelijk op een rijtje.

Nieuwe etiketteringsregels online

De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) heeft zich ingespannen om in deze voor haar doelgroep alvast alles van A tot Z inzichtelijk te maken.

De nieuwe, aangescherpte regels zijn ingesteld vanuit ‘Brussel’ en dienen ertoe de consument nog beter en completer te informeren over de voedingswaarden van het gekochte product. De nieuwe wet vraagt van slagers en slachters veel inspanningen. Vanuit het bedrijfsleven komen steeds meer (digitale) producten die ondernemers helpen bij het omzetten en uitbreiden van de etiketinformatie.

De nieuwe regels zijn hier te vinden.

Reageer op dit artikel