nieuws

Natuur & Milieu deelt vleesvervangers uit in PLUS supermarkten

Slagersnieuws

Op zondag 13 juli start Natuur & Milieu een grote uitdeelactie van vleesvervangers in alle 254 PLUS supermarkten. Klanten kunnen een week lang gratis aan de slag met vleesvervangers bij aankoop van Conimex woksaus. De actie is bedoeld om Nederland kennis te laten maken met alternatieven voor vlees.

Natuur & Milieu deelt vleesvervangers uit in PLUS supermarkten
Lupine: basisbestanddeel van de vleesvervangers, uit te delen bij PLUS. Foto: Marten Sandburg.

Van 13 tot en met 19 juli krijgen klanten in de PLUS supermarkt een gratis Vivera vleesvervanger bij aankoop van een flesje Conimex woksaus. De vleesvervanger is op basis van lupine, lokaal geteeld door  boeren uit de regio Holten en afkomstig van grond die letterlijk naast de fabriek ligt. De import van soja en de bijbehorende vele transportkilometers zijn daardoor niet meer nodig.

Veel consumenten weten nog niet goed hoe ze vleesvervangers kunnen verwerken in een maaltijd en hoe de variaties zijn.

87% Van de Nederlanders is flexitariër: iemand die minimaal 1 keer per week vlees laat staan. Flexitariërs kiezen vooral voor minder vlees omdat ze gevarieerder willen eten. Daarnaast spelen gezondheid, dierenwelzijn en milieu een rol.

Reageer op dit artikel