nieuws

Inschrijving Lekkerste Bal daadwerkelijk gestart

Slagersnieuws

Inschrijven voor de KNS-vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt en Lekkerste Gehakt Variant was al mogelijk maar is deze week, een maand voor de keuringsronde, echt gestart.

Inschrijving Lekkerste Bal daadwerkelijk gestart
Theo Beerens: vorig jaar winnaar. Dit jaar jurylid. Foto: RBM.

De keuring van dit klassieke respectievelijk innovatieve slagersproduct vindt plaats op 4 september. De jury, die bestaat uit chef-kok Jeremy Vermolen, SVO-docent Ruud van Gils en slager Theo Beerens, de winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt en Lekkerste Gehaktvariant 2013, gaat de inzendingen dan uitgebreid keuren.

Bij deze keuring let deze professionele jury onder meer op geur en kleur, structuur, grondstoffen, kruiding en natuurlijk op smaak. Op basis van deze resultaten worden de tien respectievelijk vijf finalisten bepaald.

Op 18 september gaan de geselecteerde finalisten nogmaals de strijd met elkaar aan. Buiten de inzending voor de finaleronde vindt er tevens een bacteriologische keuring plaats.

De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie is de branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. De KNS schept omstandigheden voor de slager, zowel individueel als voor de hele branche, om succesvol te ondernemen. Vanuit de KNS worden voorwaarden en middelen gecreëerd om succesvol te zijn als ondernemer, werkgever en vakman.

Inschrijven aan deze vakwedstrijd kan tot 28 augustus 2014 via www.knsnet.nl/lekkerstebalgehakt.

Reageer op dit artikel