nieuws

Chefs waarderen Iers rundvlees met ‘outdoor’ bereiding

Slagersnieuws

Slechts een handvol ingrediënten zorgden maandagmiddag 7 juli voor een barbecuelunch van topkwaliteit bij restaurant De Kromme Watergang in het Zeeuwse Hoofdplaat. Chef-koks van de Chefs’ Irish Beef Club lieten door middel van een zomerse masterclass ‘Outdoor Cooking BBQ & Beef’ hun waardering blijken voor het grasgevoerde, Ierse rundvleesproduct.

Chefs waarderen Iers rundvlees met ‘outdoor’ bereiding

Aanleiding voor de lunch was het tienjarig bestaan van de Chefs’ Irish Beef Club (CIBC). De club bestaat uit chefs die Ierland en Ierse producten een warm hart toedragen. Om te tonen welke uitgebreide mogelijkheden dit eersteklas vleesproduct biedt, gaven de chefs een masterclass aan onder anderen leerling-koks van de Sterklas Amsterdam, onderdeel van Gilde van Nederlandse Meesterkoks.

De CIBC-chefs bereidden uitsluitend Iers rundvlees, dat aangeleverd was door vier horecaslagers: onder andere ribstuk, entrecote, runderwang en sucade. De opvallendste onder de rundvleessnitten die klaargemaakt werden, was de zogenaamde ‘tomahawk steak’. De chefs lieten zien hoe je deze steak eerst kort kunt ‘aanzetten’ op de grill en daarna langzaam kan laten garen.

Reageer op dit artikel