nieuws

Slagers in spé belonen SVO met dikke voldoende

Slagersnieuws

Slagers-vakopleider SVO krijgt van haar studenten het rapportcijfer 7.4 voor de kwaliteit van haar opleidingen. Landelijk ligt dit cijfer bijna een punt lager, op 6.5. Dat blijkt uit de jaarlijkse monitor van de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB). SVO vakopleiding food was een van de onderwijsinstellingen die deelnam aan het onderzoek.

Slagers in spé belonen SVO met dikke voldoende
Archief Vleesmagazine. Foto: Michel Zoeter.

Opvallend is verder te zien dat SVO hoog scoort in vergelijking met de overige scholen. 75% van de studenten van SVO zijn in het algemeen tevreden over hun school, in 2012 was dit nog gemiddeld 59%. Landelijk ligt dit gemiddelde op 52%.

De resultaten van de JOB Monitor laten zien dat vakscholen beter scoren in vergelijking met ROC’s en AOC’s.

Andere succesfactoren die uit de JOB Monitor tevoorschijn komen, zijn dat SVO waarde hecht aan de mening van studenten (69% ten opzichte van 53% landelijk). Bij SVO werken docenten die lesgeven in de praktijk waar ze zelf uit komen. De studenten zijn dan ook van mening dat ze goede docenten hebben (85%, landelijk 61%).

SVO biedt mbo-opleidingen van niveau 1 tot en met 4, ondermeer voor slagers, voor functies van medewerker tot manager, en een breed aanbod van vak- en vaardigheidstrainingen.

Reageer op dit artikel