nieuws

Slager met Ster: spanning stijgt

Slagersnieuws

Onder Nederlandse slagers stijgt de spanning: hoor ik erbij of niet? Woensdag 4 juni worden de genomineerden bekend van ‘Slager met Ster’.

Slager met Ster: spanning stijgt
Slager met Ster: passie, enthousiasme. En omzetverhogend. Foto: Koos Groenewold.

Na veertien succesvolle jaren was ‘Slagerij van het Jaar’ toe vorig jaar toe aan vernieuwing: een verkiezing waarbij een uitgebreid onderzoeksrapport hoort, en meerdere slagers kunnen winnen. ‘Slager met Ster’ was een feit. Deze verkiezing kent niet één winnaar, maar meerdere slagerijen kunnen één, twee of drie sterren winnen. De verkiezing biedt meer slagerijen de mogelijkheid zich publicitair te onderscheiden op kwaliteit en alles wat daarbij hoort.

De afgelopen maanden waren mysteryshoppers en keurmeesters enorm druk met het bezoeken van deelnemende slagerijen. En woensdag wordt bekend wie voor zo’n felbegeerde ster is genomineerd.

Dit jaar doen liefst 103 slagers mee aan de verkiezing. Deze slagers hebben bij elkaar opgeteld 113 filialen. Dat betekent dus dat een aantal vakslagers meerdere winkels laat keuren.

Slager met Ster bestaat uit verschillende onderdelen die zijn verdeeld over twee ronden. In de voorronde werden de deelnemende slagerswinkels beoordeeld door de vakjury. Deze jureert door observatie en een interview met de eigenaar. Ook kwamen er twee onaangekondigde mysteryshoppers én een winkelbeoordeling waarbij een aankoop wordt gedaan. Woensdag worden de genomineerden bekend, die tijdens de finaleronde eind dit jaar opgaan voor de prijzen.

Tijdens de uitreiking van de eerste editie van Slager met Ster, in 2013, namen 45 slagers sterren in ontvangst.

Woensdag leest u als eerste op deze site wie de genomineerden zijn. Ook verschijnt direct een speciale extra VleesMagazine Nieuwsbrief, geheel gewijd aan Slager met Ster.

Reageer op dit artikel