nieuws

Rookworstwedstrijd viert 40-jarig bestaan

Slagersnieuws

Voor de 40e keer wordt dit jaar de nationale slagers vakwedstrijd om de Bronzen Rookworst gehouden. De keuring van de Beste Gelderse Rookworst van Nederland vindt op 26 september plaats in de SVO-vakschool in Wageningen. Op 11 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt.

Rookworstwedstrijd viert 40-jarig bestaan
Foto: Bart Nijs.

Deelname aan de wedstrijd staat in principe vrij voor alle ambachtelijke slagers van Nederland. Vanuit de organisatie, Arnhem Rookworststad, krijgen de slagers een brief met uitnodiging om deel te nemen. Ambachtelijke rookworst is voor slagers in het najaar een ultieme mogelijkheid om zich kwalitatief te onderscheiden en om omzet te maken.

Ook dit jaar zijn er weer meerdere categorieën: fijn, grof, rund, kip, en nog veel meer. Er is ook tijdens de komende editie een aparte prijs beschikbaar voor de slager die het meest innovatief met rookworst omgaat.

Blom’s Slagerij uit het Friese Workum werd vorig jaar winnaar van de verkiezing van de Beste Gelderse Rookworst. Het jaar daarvoor ging de bronzen worst naar zijn collega Rien Baas uit Leerdam (foto).

Reageer op dit artikel