nieuws

Kut met Peren en Lulkoek tijdens Folie Culinaire

Slagersnieuws

De Franse achtsterrenchef Michel del Burgo komt in oktober naar de Folie Culinaire in Maastricht om zich te storten op ‘Kut met peren’, ‘Klotezooi’ en ‘Lulkoek’. Kunst. Met een culinair en vleselijk tintje.

Kut met Peren en Lulkoek tijdens Folie Culinaire
Topchef Michel del Burgo maakt in Maastricht 'Kut met Peren', 'Klotezooi' en 'Lulkoek'.

Aanvankelijk begreep de topchef de zeer bijzondere opdracht niet, omdat het over Nederlandse woordspelingen gaat. Maar na de toelichting is hij razend enthousiast en stort Del Burgo zich in het MECC in Maastricht op deze bijzondere ‘vleeswaren’. De opdracht wordt door hem zéér letterlijk genomen, dus met de grondstoffen die bij de benamingen passen. Slager Ernest Lebouille uit Born neemt vooraf de zoektocht naar de juiste producten op zich.

‘De chef met de gouden handen’, zo wordt Del Burgo door de Franse pers betiteld. ‘Geef hem een simpele tomaat en het wordt een wonder. We zijn er zeer trots op dat deze topkok naar Maastricht komt, en zijn heel erg benieuwd hoe Michel deze vleselijke opdracht op Folie Culinaire gaat omzetten in kunstzinnige, culinair spraakmakende smaakexplosies.’, aldus een woordvoerder.

Folie Culinaire vindt dit jaar van 6 tot en met 8 oktober plaats in MECC Maastricht, tegelijkertijd met de 60ste Bourgondische Horecavakbeurs BBB. Folie Culinaire is dé ontmoetingsplek voor de internationale gastronomie en biedt vakbezoekers een afwisselend programma. Folie Culinaire betekent letterlijk vertaald ‘Culinaire gekte’ en het is de bedoeling dat de presentaties op de beursvloer en in de centrale demokeuken dit zullen uitdragen.

Reageer op dit artikel