nieuws

Keurslager wil meer samenwerking met vleesveehouder

Slagersnieuws

Keurslagers mikken steeds meer op regionale samenwerking.

Keurslager wil meer samenwerking met vleesveehouder

Wat Ruud Bakker, voorzitter van de Vereniging van Keurslagers, betreft niet alleen op samenwerking met andere detaillisten maar ook met regionale vleesveehouders als leverancier. Dit stelde hij tijdens de Boerderij Vleesveevakdag. “Zonder die vleesveehouders zijn er over tien jaar geen slachterijen en slagers meer.” Daarom nodigde hij de aanwezige vleesveehouders uit tot meer samenwerking om hun eigen toekomst veilig stellen. Daarbij is herkenbaarheid in het proces en de keten belangrijk.

LTO-vakgroepvoorzitter Leon Moonen gaf aanvullend aan dat er al overleg is tussen slagers en de vakgroep. LTO gaat sessies in het land beleggen waarbij slagers en vleesveehouders uit de regio elkaar ontmoeten. De Keurslagers zetten qua producten in op Keur-klasse. Voor rundvlees zullen de criteria er anders uit zien dan al bestaande keurmerken. De Keurslager wil heel graag het luxe rundvlees behouden, maar dan moeten luxe rassen als Belgisch Witblauw en Verbeterd Roodbont wel werk maken van de keizersnede. Dat past niet in hun duurzaamheidsbeeld.

Reageer op dit artikel