nieuws

Hoekstra maakt recordbal

Slagersnieuws

Johannes Hoekstra uit Leeuwarden maakte vorige week de grootste gehaktbal ter wereld. De bal weegt maar liefst 643 kilo. Hoekstra heeft daarmee het Guiness Book of Records gehaald.

Hoekstra maakt recordbal
Slager Hoekstra werkt gestaag door aan z'n recordbal.

De gigantische vleesbal werd in een stalen mal vervaardigd om vervolgens met een heftruck in een rookkast te worden gezet. Na dertig uur garen kon de bal op het podium worden gezet waar het afgelopen weekeinde door een notaris werd gewogen.

De creatie weegt dus 643 kilo: een nieuw wereldrecord. Het oude record stond op naam van een Amerikaans team. Zij hadden een gehaktbal van 503 kilogram. Om het record te vieren, werd de bal in stukjes gesneden en uitgedeeld aan het publiek. Het overschot werd ingevroren.

Reageer op dit artikel