nieuws

Chili: geen barbecue na de wedstrijd

Slagersnieuws

De Chileense regering heeft haar bevolking opgeroepen geen traditionele barbecues te gebruiken na het kijken van WK-voetbalwedstrijden. Het roosteren van vlees met steenkoolbarbecues zorgt voor verdere vervuiling van de lucht, die bijvoorbeeld in de stad Santiago toch al niet te best is.

Chili: geen barbecue na de wedstrijd
Chili, ongeacht de uitslag: na afloop niet traditioneel BBQ'en alstublieft.

Na de wedstrijd Chili – Australië eind vorige week ontstaken duizenden mensen hun barbecue. Dat leidde bijna tot een noodsituatie in de hoofdstad Santiago waarbij het openbaar vervoer van de stad aan banden zou worden gelegd. Santiago is omringd door bergen waardoor vuile lucht in het dal blijft hangen. Smog en barbecuerook kunnen leiden tot gezondheidsproblemen.

Uit voorzorg had de regering woensdag, tijdens en na het gewonnen duel met Spanje, het gebruik van houtkachels verboden, autogebruik aan banden gelegd en ruim 1000 bedrijven gesloten.

Maandag ontmoet Chili Oranje.

Reageer op dit artikel