nieuws

CDA Vrouwen lanceren FoodBattle

Slagersnieuws

Op 21 juni lanceren de CDA Vrouwen de campagne voor de FoodBattle. Hiermee willen de CDA Vrouwen de maatschappelijke aandacht richten op het grote gemak waarmee wij in Nederland nog eetbaar voedsel weggooien. We belasten daardoor het milieu onnodig en zijn ook nog eens dief van onze eigen portemonnee, aldus de vrouwen.

CDA Vrouwen lanceren FoodBattle

In Nederland gooien we met elkaar jaarlijks meer dan 800 miljoen kilo goed, eetbaar voedsel weg, melden de CDA Vrouwen. ‘Dit is 50 kilo per persoon en kost ons al gauw €150,- per persoon. Bovenal belasten we er het milieu mee. Eten wordt immers geteeld, vervoerd, bewerkt en verpakt.  De energie die dit kost gooien we rechtstreeks in de prullenbak.’

Wageningen UR

De FoodBattle is opgezet door de Wageningen UR, het Voedingscentrum en Milieu Centraal en zal worden gehouden van 27 oktober tot 16 november 2014. Gedurende deze drie weken houden alle deelnemers bij hoeveel eten ze weggooien en krijgen ze tips hoe ze slimmer eten kunt kopen, koken en bewaren. Ervaring leert dat deze wijze van gezamenlijke actieve strijd er toe leidt dat men zo’n 20 procent minder voedsel verspilt.

De CDA Vrouwen willen met de FoodBattle mensen ervan bewust maken dat we op eenvoudige wijze zelf een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het zo min mogelijk belasten van het milieu.

Reageer op dit artikel