nieuws

Afgang Nederlands barbecueteam tijdens EK

Slagersnieuws

Het Nederlands barbecueteam beleefde afgelopen weekend een afgang tijdens het EK BBQ in Polen. De heersend kampioen van 2012 werd slechts 16-e. Zweden won.

Afgang Nederlands barbecueteam tijdens EK
Teamlid Frans Bon: herkansing tijdens het WK in Gothenburg.

‘Heel triest’, zegt teamcaptain Sloof in een eerste reactie tegen VleesMagazine. Nederland begon de wedstrijd als Europees Kampioen. En eindigt als 16-e. Hoe kan zoiets? ‘Misschien zijn we er als heersend kampioen wel te makkelijk ingestapt’, zegt de captain. ‘We hadden ons beter moeten voorbereiden, zaten er onvoldoende bovenop.’

Het Dutch BBQ team behaalde op vier van de totaal zeven onderdelen toch nog een top 10 notering. De zevende plaats werd behaald met het ‘nationale gerecht’ in de stijl ‘Dutch Cuisine’ bereid met puur Hollandse seizoensgroentjes als lamsoor, zeekraal, asperges en snoekbaars uit de Westeinderplassen.  Het visgerecht op basis van  Baltische zalm kreeg een 7-e plek. De 5-e plaats voor het kipgerecht en de 10-e plek, behaald met de ‘beef brisket’ waren vervolgens bij lange na niet voldoende voor een overall eindnotering in de top 3.

Het Dutch BBQ Team hoopt volgend jaar weer een gooi te doen naar een podiumplaats, op het wereldkampioenschap in Gothenburg, in Zweden. In Polen werd Estland tweede, Oostenrijk derde.

Het Dutch BBQ Team bestond in Polen uit Frans Bon, Eric Flantua, Mitch van Egmond, Roland Ooink, Jaap Sloof en gast-patissier Bastiaan van Dongen. Vuurmeester Henk van Egmond, Maarten Labberton en Chef de Mission Rob Munter waren eveneens van de partij.

Reageer op dit artikel