nieuws

Nieuwe CAO voor werknemers vleeswarenindustrie

Slagersnieuws

Werknemers en werkgevers in de vleeswarenindustrie hebben een principeakkoord over een nieuwe CAO. De Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV) kwam na een lange periode van gesteggel tot een akkoord met de vakbonden. Acties zijn hiermee van de baan. Dat meldt de directie van de Zwanenberg Food Group aan VleesMagazine.

Nieuwe CAO voor werknemers vleeswarenindustrie
Voorzitter COV Jos Goebbels. Foto: Koos Groenewold.

‘De vakbonden houden vast aan een onrealistische looneis’, vond voorzitter Jos Goebbels van de VNV, amper een maand geleden. Met het eindbod gaan de werknemers er de komende twee jaar meer dan 4% op vooruit. Werkgevers deden daarnaast voorstellen om de duurzame inzet van werknemers in de vleeswarenindustrie te bevorderen. Via het sectorplan vleeswaren zullen op dit terrein initiatieven worden ontwikkeld.  Verder is voorgesteld om bepaalde ouderenbepalingen in de cao te herzien, in combinatie met een nieuwe seniorenregeling (90% werk met volledig salaris) en 40 extra verlofdagen. Daarnaast wordt op 1 oktober 2014 eenmalig een bedrag van € 150 bruto uitgekeerd. In het licht van de ontwikkeling van de inflatie leidt dit tot een echte verbetering van de koopkracht voor de werknemers. Het eindbod is met een positief advies aan de 3.000 werknemers in deze tak van sport voorgelegd. Zij moeten zich hier formeel nog akkoord mee verklaren.

Reageer op dit artikel