nieuws

Nieuw in Nederland: Slow Food Chefs Alliantie

Slagersnieuws

Slow Food, de internationale beweging die zich inzet voor lekker, puur en eerlijk eten, lanceert de Nederlandse tak van de Slow Food Chefs Alliantie, een verbond tussen chefs en kleinschalige voedselproducenten, waaronder ambachtelijke slagers.

Nieuw in Nederland: Slow Food Chefs Alliantie
Stroeken: 'Slow Food: kansen voor de beste slagers.'

In hun restaurants, instellingskeukens en cateringbedrijven brengen Alliantiechefs de principes van Slow Food dagelijks in de praktijk. Inmiddels hebben zich meer dan 30 Nederlandse chefs aangesloten bij de Slow Food Chefs Alliantie. Ze komen uit diverse disciplines van de horeca, koken op alle mogelijke niveaus en zijn geografisch door het hele land verspreid. Alleen Amsterdam telt momenteel al acht Alliantiechefs.

‘Het enthousiasme waarmee Nederlandse chefs het idee van de Alliantie hebben omarmd laat zien dat Slow Food en haar gedachtengoed springlevend zijn’, zegt Jack Stroeken, de nieuw aangetreden voorzitter van Slow Food Nederland. ‘Mensen zijn op zoek naar authenticiteit. Duurzame, kleinschalig geteelde streekproducten zijn hot, ook in de horeca. Slow Food maakt zich al 25 jaar sterk voor zulke producten.’

Reageer op dit artikel