nieuws

Familiebedrijf Weidenaar kampioen met Friese droge worst

Slagersnieuws

Familiebedrijf Weidenaar is Nederlands Kampioen geworden met de Friese droge worst in de categorie verduurzaamde droge worst. Dat gebeurde tijdens de vakbeurs voor Vlees, Vis en Kaas voor Nederland en België (MFC Event Rosmalen).

Familiebedrijf Weidenaar kampioen met Friese droge worst
Weidenaar: worstwinnaar. Foto: Reed fotoarchief.

Bij deze wedstrijd heeft de vakjury de producten beoordeeld op onder andere smaak, kleur, uiterlijk, culinaire kwaliteit, geur, samenstelling en mondgevoel.

‘We zijn ontzettend blij. Het is echt elke keer weer spannend om mee te doen aan een vakwedstrijd. Hoe overtuigd je ook bent van je eigen product, de jury heeft het laatste woord. Wat het voor mij extra bijzonder maakt is dat dit product, de Friese droge worst, nog volgens ‘Pake ‘s’ (Opa) recept wordt gemaakt. Een recept met de smaak en kwaliteit van vroeger en die voldoet aan de eisen van nu. Ik weet zeker dat Pake erg trots zou zijn zeker omdat we zijn recept nog steeds gebruiken’, aldus Lieuwe Weidenaar, worstmaker en directeur.

Reageer op dit artikel