nieuws

Chef-kok Julius Jaspers reikt Spare Ribs Trophy 2014 uit

Slagersnieuws

Chef-kok Julius Jaspers reikt op maandag 2 juni 2014 de Spare Ribs Trophy uit aan de slager met de winnende spareribs in de gelijknamige wedstrijd. Met ruim tachtig inzendingen was het animo bij deze vakwedstrijd voor slagers hoog. Plaats van handeling is theater Spant! in Bussum.

Chef-kok Julius Jaspers reikt Spare Ribs Trophy 2014 uit

Julius Jaspers keurde de finale-spareribs met zijn mede-juryleden. Na het tellen van de punten kwam daar een verdiende winnaar uit. ‘Een goede allround sparerib, sappig en smaakvol, een toekomstige favoriet van vele liefhebbers’, zegt Julius Jaspers. De chef-kokheeft ervaring met lekkere spareribs en serveert ze ook in zijn restaurant Julius Bar & Grill.

Voor de finalisten van de Spare Ribs Trophy wordt op 2 juni eindelijk bekend welke slager zich de winnaar mag noemen van 2014. De slagers die de top-3 van de Spare Ribs Trophy hebben bereikt zijn (in alfabetische volgorde) Slagerij P.J. van den Broek uit Den Haag, Keurslagerij & Catering William Hermanussen uit Overasselt en Kwaliteitsslagerij Simon van Schaik uit Leiden.

Veel zorg en aandacht

De Spare Ribs Trophy (SRT) is een vakwedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS). Op basis van een voorselectie, een finaleronde en een mysterieaankoop en -keuring zijn alle spareribs gekeurd. De jury, bestaande uit Rinus de Rijder (SVO), Marco van Strien (Keurslager te ‘s-Gravenmoer, winnaar SRT 2013) en juryvoorzitter Julius Jaspers (chef-kok, onder andere bekend van het tv-programma Masterchef) heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen. Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van een lekkere sparerib mee: uiteraard smaak, de geur en kleur, maar ook het ‘uiterlijk’.

Reageer op dit artikel