nieuws

Aan de slag met minder zout, vet en suiker

Slagersnieuws

Food Valley houdt 11 juni in Ede een informatiedag voor onder meer ambachtelijke slagers. Centrale thema is de verplichte doorvoering van minder zout, vet en suikers in slagerijproducten.

Aan de slag met minder zout, vet en suiker
Verplicht aan de slag met minder zout, vet en suikers. Foto: PR Food Valley.

Aanleiding voor deze dag is het convenant ‘Verbetering Productsamenstelling’. Dit convenant is begin dit jaar ondertekend door minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) met vertegenwoordigers van Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), en anderen.

Het akkoord heeft tot doel het verminderen van de gehaltes zout, verzadigde vetten en calorieën, en moet leiden tot een gezonder productaanbod in winkels, waaronder slagerijen, maar ook restaurants en kantines. Realisatie van het convenant is een uitdaging voor veel food bedrijven. De afgelopen jaren zijn er heel wat technologieën beschikbaar gekomen om voedingsmiddelen te ontwikkelen die minder zout, vet en suikers bevatten. Het is echter voor food bedrijven niet zo eenvoudig deze kennis in de praktijk succesvol toe te passen. Deze dag is bedoeld om food bedrijven te inspireren. Food Valley belooft praktische handvatten over hoe u de uitdagingen uit dit convenant op een innovatieve manier kunt realiseren. Meer info hier.

Reageer op dit artikel